STORE KLASSIKERE, SJÆLDNE FILMPERLER, SPÆNDENDE EVENTS

CINEMATEKET I BIFFEN er stedet, hvor du hver tirsdag og andre udvalgte dage kan opleve filmhistoriens vigtigste værker og nye filmperler. Her kan du se klassikere, kultfilm, stumfilm, mv., som er med til at holde filmhistorien i live, og som ellers ikke finder vej til de danske biografer. Cinemateket er filmhistoriens bibliotek, og gennem Biffen bliver det tilgængeligt for nordjyderne. 

Filmene udvælges af Cinemateket og Biffen i fællesskab og vises i Biffen i det historiske Nordkraft - den perfekte ramme for en aften i filmhistoriens navn. Ofte suppleres filmene med introduktion, mad eller musik, der løfter oplevelsen.

Her på siden, kan du se det aktuelle program. OBS! Filmene er uden danske undertekster, medmindre andet er anført. 

Entré 100 kr. Forhøjet entré ved events og helaftensfilm. 

INGLOURIOUS BASTERDS

Tirsdag 12. december kl. 18:30

Quentin Tarantinos legesyge 'Inglourious Basterds' er en genremæssig sammenstykning, der blæser på klassiske konventioner og arketyper. Krigsdrama og komedie skiftes til at dominere i en udtalt raffineret sammensmeltning. Filmen er også præget af en for Tarantino sjælden fortællemæssig ro: ikke mange unødvendigt fancy klip eller kameravinkler, og musikken er begrænset til et pletvist komisk virkemiddel. En bataljon jødiske skalpejægere under ledelse af løjtnant Aldo Raine med Tennessee-dialekt planlægger et attentat på Hitler ved premieren på en nationalromantisk bjergfilm.

 

LOVE ACTUALLY

Tirsdag 19. december kl. 18:30 - EKSTRAVISNING kl. 20:30

Biffen byder på en gin før filmen.
Varm op til hjerternes fest med julekomedien par excellence, ‘Love Actually’, der følger otte par og deres bittersøde udfordringer. Filmen kan prale af et ekstremt stærkt hold af britiske skuespillere, der folder deres personer ud som rigtige mennesker. Instruktør Richard Curtis stod tidligere bag manuskriptet til succesen ‘Fire bryllupper og en begravelse’ – og det mærkes. Filmens mange sceneskift og dens enkle budskab er udtalt feel good: Luk øjnene op, og du vil opdage, at kærligheden blomstrer overalt.

 

SKATTEØEN

Tirsdag 26. december kl. 15:30

Nyd et gensyn med Disney-studiernes allerførste rene live action-spillefilm. Vi byder på romtoddy til de voksne og lakridspiber til børnene før forestillingen.
Besat af ideen om at finde en skat begravet af den navnkundige kaptajn Flint chartrer godsejeren Trelawney skibet Hispaniola. Sammen med bl.a. lægen Dr. Livesey og vores unge hovedperson, krosønnen Jim Hawkins, styrer han mod en fjern caribisk ø. Desværre er et stort antal af Flints gamle piratbesætning ombord på skibet, inklusive den farlige Long John Silver.

 

DET ER HERLIGT AT LEVE

Tirsdag 26. december kl. 18:30

Hvordan ville verden se ud, hvis du aldrig var blevet født? Sparekassemanden George Bailey fra lillebyen Bedford Falls har ufrivilligt formøblet sine medborgeres sparepenge, men en kold julenat, hvor George er på selvmordets rand, viser en engel ham, hvordan verden ville se ud uden ham. Det er et endnu mere sølle syn. En hjertevarm fortælling man kan se igen og igen op til jul.

 

"Et Cinematek er en biograf, der beriger filmkulturen ved at holde filmhistorien i live for forskere, filmskabere og offentligheden gennem visning af historiske film og filmkulturelle værker, som ellers ikke ville finde vej til et filmlærred. Cinemateket er for filmen, hvad biblioteket er for bøgerne og kunstmuseet for billedkunsten."

Det Danske Filminstitut.