Filmklub FOKUS

FOKUS Folkeoplysning og Biffen har i mange år samarbejdet om en filmklub, som er noget ganske særligt. Udover at vise film, som har noget på hjertet, er det også her

  • Du selv har mulighed for at foreslå film
  • Du møder folk du genkender
  • Du efter filmen sammen med andre kan være med til at udveksle tanker og oplevelser, som filmen har sat i gang
  • Og du inden filmen bliver beværtet med kaffe og lidt sødt ...

Filmene vises i Biffen Nordkraft kl. 13.30 på torsdage. 

I den kommende sæson viser vi et medlemsønske, en dokumentarfilm, ''en film efter mit hjerte'' og en ny tysk film.

Alle kan melde sig ind i filmklubben. Medlemskab købes online via NemTilmeld.

TILMELDING VIA NEMTILMELD:

NAWALS HEMMELIGHED

12. oktober kl. 13:30 - Medlemsønske

Da notaren, Lebel, læser Jeanne og Simons mors testamente højt, fremkommer et højst besynderligt ønske. Tvillingerne skal aflevere to forseglede breve - et til den far de troede var død og et til den bror, som de aldrig har vidst eksisterer. De rejser til Mellemøsten for at grave i deres mors, Nawals, ukendte fortid og begynder at forstå, hvorfor hun lukkede sig inde i sig selv i tiden op til sin død. Ved fælles hjælp lykkes det at stykke sandheden om Nawal sammen - en kvinde med en skæbne, som de slet ikke kan genkende. Og da Nawals allerstørste hemmelighed kommer frem i lyset, er det så grænseoverskridende og med sådan en kraft, at Jeannes og Simons liv er forandret for altid.
"Nawals hemmelighed" er et poetisk drama om dybt forankret had og grænseløs kærlighed. Filmen var nomineret til en dette års Oscar for bedste udenlandske film og lægger ud med en ekstremt stærk åbningssekvens akkompagneret af bandet Radiohead. Manuskriptet er baseret på det anmelderroste teaterstykke, "Incendies", skrevet af Wajdi Mouawad, og har været opsat på et stort antal internationale scener. Filmens canadiske instruktør, Denis Villeneuve, er af filmbladet, Variety, blevet udråbt til en af dette årtis vigtigste nye instruktører.

THE SQUARE 

2. november kl. 13:30 - En film efter mit hjerte

Christian (Claes Bang) er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han er i centrum af den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den prestigefyldte udstilling ”The Square”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. En oplevelse, han ikke kan slippe og sammen med sin assistent, Michael (Christopher Læssø), indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten, Anne (Elisabeth Moss), svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt, og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise.
”The Square” vandt Den gyldne palme i Cannes og er skrevet og instrueret af Ruben Östlund (Force Majeure), der igen holder et troldspejl op for den skandinaviske velmenende velfærdsborger og viser med skarp satire, hvor svært det kan være at efterleve egne idealer.

PASFORFALSKEREN

7. december kl. 13:30 - Ny tysk film

Louis Hofmann, som modtog en Bodil for sit spil i Martin Zandvliets ’Under sandet’ og siden blev nær verdensberømt for sin rolle i Netflix-serien ’Dark’, spiller den unge jøde Cioma Schönhaus, der med charme og talent holder sig kørende ved at fabrikere falske pas til Berlins jøder under Anden Verdenskrig. Selv har han ingen planer om at forlade byen. Tværtimod. Cioma er ung og vil nyde livet, så han opsøger sit held – i livet som i kærligheden – under falsk identitet som søofficer. ’Pasforfalskeren’ bygger på Cioma Schönhaus’ selvbiografi, og filmatiseringen havde verdenspremiere på Berlinalen i 2022.