OSCAR SHORTS 2023 –ANIMATION OG LIVE ACTION

Søndag 5. marts kl. 10:30 + 13:00 

Igen i år kan du opleve de Oscar-nominerede kortfilm i kategorierne Live Action og Animation på det store lærred. Hver kategori byder på fem film fra forskellige verdenshjørner og varer hver især lidt over halvanden time. Imellem de to kategorier er indlagt ca. 1 times pause.

De nominerede film er altid præget af høj håndværksmæssig kvalitet og en boblende fortælleglæde – de træk, som Oscar-komitéen traditionelt sætter pris på. Selve den festlige Oscar-prisuddeling finder først sted 12. marts i The Dolby Theatre i Los Angeles, så du kan danne dig et indtryk af filmene i god tid på forhånd. De prestigefyldte Oscars eller Academy Awards uddeles hvert år af det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences, og Oscarceremonien anses for at være en af de vigtigste prisuddelinger i filmens verden.

Danmark har fire gange tidligere vundet en Oscar i kategorien Live Action med kortfilmene ’Valgaften’, ’Der er en yndig mand’, ’De nye lejere’ og senest i 2014 med Anders Walters rørende ’Helium’ om en kræftsyg dreng. Ved redaktionens slutning var Anders Walters 'Ivalu', produceret af M&M Productions, stadig med i dette års opløb i kortfilmkategorien Live Action. Anders Walters 'Ivalu' fortæller historien om en afbrudt barndom og en piges søgen efter sin forsvundne storesøster i en grønlandsk bygd. Anders Walter har skrevet manuskriptet på baggrund af en grafisk novelle med samme navn.

Biffen byder på Oscar-bobler undervejs.