MUSIKFILM FESTIVALEN 2021

3 DAGE, 4 FILM, 110 % LYD

Velkommen til Musikfilm Festivalen i Biffen! Fra den 23. - 25. september viser vi i samarbejde med Musikfilm Festivalen og Cinemateket fire musikfilm på det store lærred. Glæd dig til store oplevelser i både billede og lyd!

Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne - CIN B_poster
Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne - CIN B

23. september kl. 20:45 (Engelsk tale. Uden danske undertekster)

I mere end fem årtier har Ozzy Osbourne været inkarnationen af den excentriske rock ’n’ roll rebel. Han har haft mindst ni liv, og har gang på gang rejst sig, når han var allerlængst nede – for bare at propellere mod nye højder.

Følg ham på en rejse, der begynder i den fattigste armod på kant med loven, videre gennem op- og nedturen med metalpionererne Black Sabbath, den uventede succes som solist og rollen som familiefar og celebrity reality tv-stjerne. Ozzy har netop rundet 70 og samler i den forbindelse trådene og fortæller om livet som levende ikon – inklusive et usentimentalt og helt igennem lårklaskende ærligt tilbageblik på alle de absurde tilstande og komiske situationer han har fundet sig selv i. Narko og sprut, ja klart! Bide hovedet af flagermus, selvfølgelig! Pisse op af kirkemur i natkjole, helt sikkert …!

Mere info
David Byrnes American Utopia - CIN B_poster
David Byrnes American Utopia - CIN B

24. september kl. 18:30 (Engelsk tale. Uden danske undertekster)

Først kom et album, derefter en turné (hvis magi bl.a. dryssede ned over Roskilde Festival i 2018), så et Broadway-show, og nu er ’American Utopia’ blevet til en film – en af dem, som går over i historien, og som lægger sig i saliggørende forlængelse af den anden store David Byrne-koncertfilm, ’Stop Making Sense’.

Velkommen til et veritabelt sansekammer, hvor musik, koreografi, billeder og puls taler sammen. Taler til krop og sind, til fødder og hjerne. Til hele verden. Sammen med Spike Lee har Byrne kort og godt skabt et filmværk, som transcenderer det normale format. Mellem de uforlignelige optagelser fra Broadway-versionen, hvor musikere og dansere er i flux koncerten igennem – INTET står stille, ikke engang trommerne – klipper Lee til små monologer, hvor hovedpersonen elskværdigt og afvæbnende kejtet (og derfor ikke belærende) fortæller om den politiske situation i USA anno lige nu. Om hvor vigtigt det er, at alle stemmer, accepterer hinanden og lægger afstand til den systematiske politivold etc. Alt sammen drevet af tankerne i Byrnes Reasons to Be Cheerful-projekt, hvis mantra er at finde på løsningsmodeller til verdens store problemet – og ikke bare konstatere, at problemerne findes!

 

Billetter
St. Vincent: The Nowhere Inn - CIN B_poster
St. Vincent: The Nowhere Inn - CIN B

24. september kl. 20:45 (Engelsk tale. Uden danske undertekster)

Med ’The Nowhere Inn’ kommer du tæt på fænomenet Annie Clark aka St. Vincent ad veje som mildest talt ikke løber gennem den konventionelle rockgeografi. For er det noget St. Vincent hader, så er det skabelontænkning. Såvel når det gælder sangskrivning, seksualitet, privatliv og kunstnerisk output – the works!

Så forvent ikke historien om pigen fra the Polyphonic Spree, der blev tour-musiker for Sufjan Stevens og til sidst fandt sig selv. Forvent ikke fortællingen om et forsømt skilsmissebarn, hvis far blev langtidsfængslet for hvidvaskning og anden grov økonomisk kriminalitet. Forvent slet ikke en klassisk rockumentary med en stribe snakkehoveder, der forløser fortællingen oven på et lag af pænt afstøvede arkivbilleder.

Det hér er en mockumentary, som begynder på bagsædet af en limousine i en ørken i en iscenesættelse, der er en David Lynch værdig, og som fortsætter backstage i et hyperstiliseret univers og herefter morfer til en metakritisk beretning om en skæv, supersensibel kunstnersjæl, som ikke lader sig styre af nogetsomhelst – slet ikke veninden og kollegaen Carrie Brownstein, som ’rejsen’ igennem forsøger at få hovedpersonen på ret kurs.

Billetter
Phil Lynott: Songs for While Im Away - CIN B_poster
Phil Lynott: Songs for While Im Away - CIN B

25. september kl. 20:45 (Engelsk tale. Uden danske undertekster)

Den flot producerede dokumentar om Thin Lizzy-frontmanden Phil Lynott er en tillidsvækkende, gribende og gennemmusikalsk beretning om rockmaskineriets veje og vildveje.

En dokumentar om en ung sort arbejderdreng, som voksede op hos sine bedsteforældre i en forstad til Dublin, fordi moderen var ude af stand til at tage sig af ham, og om hvordan han overvandt klasseskel, racefordomme og generthed og blev en af Irlands mest populære sangere – men betalte den ultimative pris for sin succes.

Lynott var en drømmer, en ’Wild One’ og en gudbenådet sangskriver, som op gennem 1970’erne skrev uforglemmelige hits som ’The Boys are Back in Town’, ’Cowboy Song’, ’Jailbreak’ og ’Sarah’ og karrieren igennem betragtede gennembrudshymnen, fortolkningen af folkesangen ’Whiskey in the Jar’, som et kors, han måtte bære. Hør ham fortælle sin egen historie gennem arkivklip suppleret af anekdoter fra den nærmeste familie og fans som Adam Clayton, James Hetfield og Suzi Quatro.

Billetter