COSTA DEL NORDKRAFT 2023

6. juli - 3. august - Gratis solnedgangsfilm i Kedelhallen

Bare tæer i strandsand, lyden af bølgeskvulp, sus i palmerne, varme, læ og tørvejr, is til børnene og et køligt glas i hånden. Lyder det som den perfekte sommer? Så skal du besøge Kedelhallen i Nordkraft, som i 5 uger omdannes til "Costa Del Nordkraft", en indendørs sandstrand med strandmøbler, og legetøj til børnene. På stranden indbyder Skråen, Azzurra, Biffen  m.fl. til oplevelser og aktiviteter for hele familien om dagen, og spændende events for unge og voksne om aftenen. 

Vises hver torsdag kl. 21:30 på det store lærred i Kedelhallen. Baren åbner kl. 20:30.

Fri entré!

Druk

Kedelhallen, 6. juli kl. 21:30 - fri entré.

Fire gymnasielærere og venner beslutter sig for, at teste en teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Teorien lyder, at alkohol i blodet åbner sindet for omverdenen og får kreativiteten til at stige. Resultatet er opsigtsvækkende. Både undervisningen og resultaterne løfter sig, og vennerne begynder for alvor at mærke livet igen. I takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider eksperimentet fremad for nogen, og af sporet for andre. Det bliver tydeligt, at alkohol kan skabe store resultater, men også at den slags vovemod kan have konsekvenser. DRUK er et morsomt, rørende, livsbekræftende og tankevækkende drama om venskab, frihed, kærlighed – og alkohol.

Buena Vista Social Club

Kedelhallen, 13. juli, kl. 21:30 - fri entré.

Wim Wenders iagttagelse af Ry Cooders møde med cubansk musikkultur sætter sig i hoved og krop for bestandig. Cooder tog i 1996 til den caribiske hovedø for at træffe en række Soneros fra 1930-50’ernes sagnomspundne musikscene. Mødet med navne som Eliades Ochoa, Ibrahim Ferrer og Omara Portuondo (’den cubanske Edith Piaf’) resulterede i et Grammy-belønnet album samt nærværende filmklassiker. ’Buena Vista Social Club’ kommer mere end almindeligt tæt på de gamle ekvilibrister og viser dem både i deres vante omgivelser og følger dem under koncerter i Amsterdam og New York. ”Musik er som en skattejagt. Nogen gange finder man noget, andre gange ingenting,” siger Cooder et sted. Hér er låget på kisten smækket helt op. Det er bare med at fylde posen.

The Rocky Horror Picture Show

Kedelhallen, 20. juli, kl. 21:30 - fri entré.

En detaljeret præsentation af Jim Sharmans kult-klassiker fra 1975 burde ikke være nødvendig.

Et ungt par får motorproblemer i en regnfuld, stormende nat og søger hjælp i et mystisk slot - blot for at ende som ufrivillige gæster hos den ''karismatiske'' videnskabsmand Dr. Frank n' Furter. Det bliver en skræmmende nat i selskab med vanvittige personager og drag-doktorens possy af transylvanere, og med en syndflod af musikalske ørehængere.

 

Pink Floyd: The Wall

Kedelhallen, 27. juli kl. 21:30 - fri entré. 

Pink Floyd er et af alle tiders mest skattede rockorkestre og filmatiseringen af konceptpladen ’The Wall’ (1979) en vaskeægte kultklassiker. En mørk, ekspressionistisk musical om England og fascistiske tendenser og om et barn, der vokser op uden at have fået lov til at være barn. Filmens point of view er rockmusikeren Pink, som lever en tilværelse tynget af depression og tanker om selvmord. Pinks eksistens er centreret om opførelsen af en gigantisk mur, der skal holde hans dæmoner på afstand. ”Muren” er en metafor for den psykiske isolation, Pink lever i for at udholde sin smerte – en smerte, der blandt andet er resultatet af en opvækst præget af en overbeskyttende mor og et repressivt skolesystem. Pink finder trøst i musikken, som giver ham oprejsning og succes, men som ikke kan forhindre ”muren” i at vokse.

’Pink Floyd: The Wall’ er en ekstraordinær, næsten ordløs film, hvor drømmeagtige sekvenser møder animation i særklasse til tonerne af Pink Floyds på alle måder originale sangcyklus. Et værk, der kalder på at blive set på stort lærred.