DANSEKRAFT 2022

Nordjyllands internationale dansefestival

9. - 11. SEPTEMBER. 

Biffen er en del af Dansekraft 2022 - 4 dage med dansefilm, danseteater, danseshows, workshops, osv. Festivalen foregår primært i og omkring Nordkraft. Billetter og info om dansefilmene ses her på siden, resten af festivalens program finder du på linket her:

Strictly Ballroom - De forbudte trin - CIN B_poster
Strictly Ballroom - De forbudte trin - CIN B

Tirsdag 30. august kl. 18:30

Biffen varmer op til 'Dansekraft' med Baz Luhrmanns vidunderligt overstadige film om standard- og latindansere i Australien. Birgitte Bisgaard, dansefestivalens koordinator, indleder filmen.

STRICTLY BALLROOM følger den unge Scott, der har svært ved at indordne sig de rigide konkurrenceregler. Han vil danse sine egne trin – til sin partners og sin mors store fortrydelse. Men så møder han den lidt kiksede Fran, og en ny mulighed åbner sig. Alt går op i en manisk, fortryllende enhed her, hvor ballroomdans udstilles som et freakshow, der kan både fastlåse og frisætte danserne. En film, der går både i lattermusklerne og tårekanalerne.

 

Billetter
Dansekraft 2022 - Pina_poster
Dansekraft 2022 - Pina

Torsdag 8. september kl. 18:30

Biffen fejrer åbningen af Dansekraft 2022 med bobler før dansefilmen 'Pina', der vises i 3D i  samarbejde med Cinemateket.

‘Dans, dans ellers er vi fortabte!’ Pina Bauschs stemme klinger over dansesekvenserne i Wim Wenders’ betagende dokumentar, der hylder det tyske koreograf-ikon. Og danset bliver der! I byer og bjerge, i parker og sale, i jord og vand – med en rå sanselighed, der forstærkes af filmens 3D format, som fører betragteren helt ind i dansens hjerte. En smuk, 6-stjernet nekrolog til Pina Bausch, der døde under forberedelserne til filmen. Prisbelønnet ved flere lejligheder og Oscar-nomineret i 2012.

 

Billetter
Dansekraft 2022 - Singin' in the rain_poster
Dansekraft 2022 - Singin' in the rain

Fredag 9. september kl. 13:30

'Singin' in the Rain' regnes for en af de bedste musicals nogensinde, og man kan ikke andet end knuselske filmens legendariske synge- og dansescener med især Gene Kelly og Debbie Reynolds. Hør filmformidler Jørgen Riber introducere filmen, der vises i samarbejde med Cinemateket.

‘Syng i sol og regn’ er en forførende hyldest til Hollywoods tidlige tonefilmperiode i form af et vidunderligt festfyrværkeri af en musical – den nok mest Hollywood’ske genre overhovedet. Kan man andet end knuselske Gene Kellys sang og dans i øsende regnvejr? Året er 1927. Efter at ‘Jazzsangeren’ er blevet et stort hit, må den næste film med stumfilmstjernerne Don Lockwood og Lina Lamont også være en ‘talkie’, for nu vil publikum have lyd, tale og musik! Men Linas stemme er en rædsel, så Dons nye flamme (korpigen Kathy) bliver – til Linas store frustration – hyret til at dubbe hende.

 

Billetter
Dansekraft 2022 - Saturday night fever revival_poster
Dansekraft 2022 - Saturday night fever revival

Lørdag 10. september kl. 19:30

Se SATURDAY NIGHT FEVER i Biffen og tag derefter til disco på Skråen med soundtracket fra dengang Saturday Night feberen rasede sidst i 70'erne. DJ Henrik Rolff (DJ på Gaslight, da filmen udkom). 

I John Badhams ikoniske disco-dansedrama fra 1977 spiller en purung John Travolta teenageren Tony Manero, hvis enestående egenskaber som fodflyttende kejser på den lokale natklub er det eneste lyspunkt i en ellers grå tilværelse i New York-forstaden Brooklyn. Men da han teamer op med superdanseren Stephanie til en dansekonkurrence, synes en ny sti at blive oplyst for ham! ‘Saturday Night Fever’ omhandler – på typisk 70’er-maner – store emner som race, religion og rodløshed – og med sit helt igennem svedige soundtrack af The Bee Gees, gjorde den discoen til hvermandseje.

Billetter - film og disco
Dansekraft 2022 - Billy Elliot_poster
Dansekraft 2022 - Billy Elliot

Søndag 11. september kl. 13:30

Få historien om virkelighedens Billy Elliot, Peter O'Brien, når Peter Brandenhoff, uddannet på Den Kongelige Danske Ballet og tidligere ven af Peter O'Brien, introducerer filmen i Biffen og fortæller, hvorfor den stadig er aktuel. 

I en lille engelsk mineby bor 11-årige Billy med sin far, storebror og en senil bedstemor. Pengene er små, men alligevel går Billy til boksetræning, da det er en tradition i familien. I boksehallen, hvor Billy går, rykker byens balletklasse ind, og en af pigerne udfordrer ham til at være med. Da han begynder at danse, ser balletlærerinden, at han har talent for det. I al hemmelighed begynder Billy nu at gå til ballet i stedet for boksning, for faderen har forbudt ham at gå til dans. Filmen vises i samarbejde med Cinemateket.

Billetter