COSTA DEL NORDKRAFT 2021

7. juli - 14. august

Bare tæer i strandsand, lyden af bølgeskvulp, sus i palmerne, varme, læ og tørvejr, is til børnene og et køligt glas i hånden.

Lyder det som den perfekte sommer? Så skal du besøge Kedelhallen i Nordkraft, som i 5 uger omdannes til "Costa Del Nordkraft", en indendørs sandstrand med strandmøbler, og legetøj til børnene. På stranden indbyder Skråen, Azzurra, Biffen  m.fl. til oplevelser og aktiviteter for hele familien om dagen, og spændende events for unge og voksne om aftenen. 

Hver torsdag kl. 21.30 er der gratis solnedgangsfilm på det store lærred i Kedelhallen. Se hele programmet herunder. 

De grønne Slagtere, 8. juli kl. 21:30

En kulsort, morbid komedie båret af Anders Thomas Jensens sublime sans for mundret dialog og groteske situationer.

De to venner Bjarne (Nikolaj Lie Kaas) og Svend (Mads Mikkelsen) beslutter sig for at åbne deres egen slagterforretning for at slippe væk fra deres ondskabsfulde boss og hans kronhjortepølse. I forbindelse med istandsættelsen af den nye butik, bliver en elektriker lukket inde i kølerummet, hvor Svend finder ham død næste dag.

Håndværkerens ene lår havner herefter som fileter i Svends marinade, og det nye produkt "Kylle Rylle" skaber kø uden for butikken. Det bliver dog i stigende grad vanskeligt at skaffe de specielle råvarer til butikkens forretningshemmelighed. Midt i det hele bliver Bjarne kæreste med den ligefremme kirkegraver Astrid, samtidig med at Bjarnes tvillingebror vågner efter syv år i coma og gør krav på opmærksomhed.

The Big Blue, 15. juli kl. 21:30

Fridykning med livet som indsats i en af alle tiders største franske filmeventyr af mesterinstruktøren Luc Besson.

‘The Big Blue’ er historien om de to barndomsvenner Jacques (Jean-Marc Barr) og Enzo (Jean Reno), som har en fælles fascination af havet og dybhavsdykning – den rå slags uden maske og ilt. Jacques er drømmeren, som elsker legen med delfinerne. Enzo derimod er sportsmanden, der dyrker dykningen som et middel til at bevise sin egen styrke og mandighed. Som voksne mødes de i en dykkerkonkurrence i Taormina på Sicilien for at konkurrere om hvem, der vover at forsvinde længst ned i dybet.


Billederne af det dybblå Middelhav og Eric Serras musik gør filmen til en 80’er klassiker med uforglemmelige billeder, som bare skal opleves på det store lærred.

Man on Wire, 22. juli kl. 21:30

Den 7.august 1974 trådte den unge franskmand Philippe Petit ud på en ulovligt opsat line mellem World Trade Centers to tårne, som på det tidspunkt var verdens højeste bygninger. Efter næsten en times optræden og gang frem og tilbage på wiren, blev han arresteret og ført til en psykiatrisk anstalt til nærmere undersøgelse og videre i fængsel, før han i sidste ende blev løsladt.


Once Were Brothers: Robbie Robertson and The Band, 29. juli kl. 21:30

ONCE WERE BROTHERS er en varm, ærlig og til tider humoristisk fortælling om Robbie Robertsens ungdom og skabelsen af et af de mest vedholdende bands i populærmusikkens historie; The Band. 
Filmen er en rørende historie om Robertsens personlige rejse, modgang og kammeratskabet mellem ham og de fire andre mænd, som blev hans brødre gennem musikken, og som sammen satte deres præg på musikhistorien.


ONCE WERE BROTHERS blander sjældent sete arkivoptagelser, fotografier, ikoniske sange og interviews med Robert Robertsen og hans venner som Martin Scorsese, Bob Dylan, Bruce Springsteen, Eric Clapton, Van Morrison mfl.

Gutterbee med besøg af Ulrich Thomsen, 5. august kl. 21:30

Kom og se 'Gutterbee' og mød skuespiller Ulrich Thomsen, der har instrueret filmen. Det fortæller han om før visningen. 

Filmen handler om den håbløse Mike, som føler, at han aldrig har fået indløst sit potentiale i livet. Men da han møder pølsefanatikeren Edward, kan han måske endelig få opfyldt sin amerikanske drøm.
De to vil nemlig åbne en pølserestaurant i den lille småforladte provinsby, Gutterbee.

Det sætter den selvudnævnte leder, den småracistiske Jimmy siger dog imod. Hans by er for hvide amerikanere, og den skal ikke forpestet med tyske frankfurtere.

'Gutterbee' er af Thomsen blev kaldt "en fortælling om pølser og venskab", og filmen er i den grad befolket af sjove, hjertevarme og skæve karakterer, ja selv en racistisk hane.

Marianne & Leonard: Words of Love, 12. august kl. 21:30

Leonard Cohen mødte sin norske muse Marianne Ihlen på en græsk klippeø i starten af 1960'erne. Her kæmpede den unge Cohen med sine forfatterdrømme, og Marianne kæmpede med et forlist ægteskab, alene med sin lille søn.

Det blev begyndelsen til en mytisk kærlighedshistorie - og til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire', da Cohen senere skiftede spor og blev sanger. Et tumularisk, men tæt forhold, der fulgte dem hele livet.

Gennem gamle filmklip og interviews opruller den britiske doku-veteran Nick Broomfield den smukke og ærke-romantiske historie lige til sidste, hjerteskærende linje.