MUSIKFILM FESTIVALEN 2023

3 DAGE, 4 FILM, 110 % LYD

Velkommen til Musikfilm Festivalen i Biffen! Fra den 3. - 5. november viser vi i samarbejde med Musikfilm Festivalen og Cinemateket fire musikfilm på det store lærred. Glæd dig til store oplevelser i både billede og lyd!

Travelin' Band: Creedence Clearwater Reviv - CIN B_poster
Travelin' Band: Creedence Clearwater Reviv - CIN B

Fredag den 3. november kl. 20:30

Rockdoc-veteranen Bob Smeatons swingende, svajende og helt igennem smittende film om Creedence Clearwater Revival, 'Travelin' Band' - med Creedence-buff Jeff Bridges som voice over - skildrer gruppens formative år i Californien i 1960'erne, perioden med hit-på-hit i slutningen af årtiet ('Bad Moon Rining', 'Down on the Corner', 'Have You Ever Seen The Rain' m.fl.) og viser ikke tidligere offentliggjorte klip fra europaturnéen i 1970. Og så slutter filmen med HELE koncerten fra Royal Albert Hall i London, april samme år – netop som The Beatles opløses og giver depechen som verdens mest ombejlede band videre.

Mere info
Have You Got It Yet? The Story of Syd Barr - CIN B_poster
Have You Got It Yet? The Story of Syd Barr - CIN B

Lørdag den 4. november kl. 18:30

Filmen introduceres af musiker Johannes Andersen.
Musikalsk geni, kultikon, eneboer. Syd Barrett (1946-2006), stifter af og sangskriver i første inkarnation af den verdensberømte rockgruppe Pink Floyd, er indhyllet i en dyne af myter. Givet er det, at et overforbrug af LSD førte ham til en anden verden – og at han trak stikket i begyndelsen af 1970'erne og flyttede hjem til sin mor i Cambridge. Men led han også af en udiagnosticeret psykisk sygdom? Og hvad lavede han i årene efter bruddet med bandet? Forbered dig på en sværm af svar og førstehåndsvidneudsagn fra HELE inderkredsen omkring ham i Hipgnosis-designeren Storm Thorgersons medrivende dokumentar lavet i samarbejde med den prisvindende instruktør Roddy Bogawa.

Mere info
We Are the Thousand - The Story of Rockin' 1000 an_poster
We Are the Thousand - The Story of Rockin' 1000 an

Lørdag den 4. november kl. 20:30

Italienske Fabio Zaffagnini har en drøm: At få sit yndlingsband Foo Fighters til at spille live i hjembyen Cesena. Men hvordan kan han overtale den verdensberømte amerikanske gruppe til at komme? Ved at samle 1000 musikere på en mark og få dem til – sammen og i sync! – at spille Foo Fighters-hittet 'Learn to Fly', hvad ellers? Fænomenet døbes Rockin' 1000, optages til nettet, hvor det går viralt og når Foo Fighters-frontmand Dave Grohl. Følg med i processen, se hvad der kommer ud af det hele, og lad følelserne få frit spil til 'We Are the Tousand', en af de senere år allerbedste feelgood-musikfilm.

Mere info
Miúcha, the Voice of Bossa Nova - CIN B_poster
Miúcha, the Voice of Bossa Nova - CIN B

Søndag den 5. november kl. 16:00

Måske kender du hendes stemme. Men det er ikke sikkert, at du ved hvem Miúcha er. Den brasilianske bossanova-sangerinde med det borgerlige navn Heloísa Maria Buarque de Hollanda var gift med guitar-ikonet João Gilberto, som gennem 1960-70'erne holdt hende fanget i et usundt ægteskab og stjal hendes sange – indtil hun omsider gjorde sig fri og slap sit enorme talent løs. Lyt til hende, når hun henover arkivmateriale, breve, hjemmevideoer og lyddagbøger fortæller sin gribende historie.

Mere info